Putin declară zi de doliu național după tragedia de la Moscova, dar rămâne obsedat de Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Vladimir Putin / Sursa: Kremlin.ru
Vladimir Putin / Sursa: Kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii "pedepsiţi", în prima sa alocuţiune televizată după atacul care a făcut cel puţin 115 morţi, relatează Agerpres, care citează agenţiile internaţionale de presă.

"Transmit cele mai profunde condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi (...) Declar 24 martie zi de doliu naţional", a spus sâmbătă şeful statului rus, denunţând, de asemenea, un "masacru sângeros".

El a mai afirmat toţi atacatorii au fost găsiţi şi arestaţi şi că ei încercau să fugă în Ucraina.

Potrivit lui Putin, toţi cei care au comis şi comandat atacul vor fi "pedepsiţi".

"Inamicii nu vor reuşi să ne divizeze", a mai spus el, în urma atacului revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Vladimir Putin a dat asigurări că "toţi cei patru autori" ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 115 persoane, la periferia Moscovei, au fost arestaţi în timp ce "se îndreptau spre Ucraina", notează AFP.

"Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că "cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că "nu vor avea un destin de invidiat"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel