Putin, ceremonie la Paris. Va fi prezent și Trump

Tudor Curtifan / 16 oct 2018 / 18:45

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa la Paris la 11 noiembrie pentru a lua parte la ceremoniile comemorative dedicate încheierii Primului Război Mondial, la care va participa de asemenea şi omologul său american Donald Trump, a anunţat marţi consilierul Kremlinului, Iuri Uşakov, citat de AFP.

Putin 'va participa la ceremoniile de pe Champs-Elysées, iar apoi la un prânz de lucru organizat de preşedintele (Emmanuel) Macron. El va depune o coroană de flori la monumentul dedicat corpului expediţionar rusesc pe cheiurile Parisului, pe care Putin l-a inaugurat în urmă cu câţiva ani', a indicat Uşakov într-o conferinţă de presă.

'Pentru moment, problema unor negocieri (între Putin şi Trump) nu este examinată' nici la Paris, în noiembrie, nici în mod general, a precizat consilierul prezidenţial.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a invitat peste 80 de conducători de state şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale la ceremoniile din 11 noiembrie pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Ceremoniile vor avea loc în prezenţa trupelor militare, care vor participa inclusiv la festivitatea programată la Arcul de Triumf din Paris. Un 'Forum de pace la Paris' va fi de asemenea organizat, potrivit Palatului Elysee.

Ultima vizită a preşedintelui rus în Franţa datează din mai 2017 când a fost primit de omologul său francez Emmanuel Macron la Palatul Versailles pentru o întâlnire tete-a-tete. Ulterior, Vladimir Putin l-a primit pe preşedintele francez în mai 2018 în apropiere de Sankt-Petersburg.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy