Putin, atac la Netanyahu pe tema doborârii avionului militar rusesc

vladimir putin
vladimir putin

Vladimir Putin respinge versiunea israeliană cu privire la doborârea avionului militar rusesc.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus luni premierului israelian Benjamin Netanyahu că respinge versiunea israeliană privind doborârea avionului militar rusesc de recunoaştere Il-20, punând în cauză tocmai 'acţiunile armatei israeliene', în pofida dezminţirilor oferite, a anunţat Kremlinul, relatează AFP.

În timpul unei discuţii telefonice cu şefului guvernului israelian, preşedintele rus a subliniat de asemenea că decizia Moscovei de a consolida apărarea antiaeriană siriană cu baterii S-300 este 'adecvată acestei situaţii şi (vizează) în primul rând să evite orice potenţială ameninţare pentru viaţa militarilor ruşi', a afirmat Kremlinul într-un comunicat.

Moscova susține că armata israeliană nu a prevenit partea rusă

La rândul său, premierul israelian i-a spus preşedintelui rus că furnizarea de sisteme de rachete avansate unor 'actori iresponsabili' creşte riscul pericolelor în regiune şi a subliniat că Israelul va continua să îşi protejeze securitatea şi interesele, se arată într-un comunicat al biroului lui Netanyahu, relatează Reuters.

Lunea trecută, apărarea antiaeriană siriană a lovit accidental un Iliuşin-20 deasupra Mediteranei, ucigând 15 militari care se aflau la bordul aparatului rusesc, în timpul unui raid efectuat de patru avioane F-16 israeliene, care au lansat de la mare altitudine bombe asupra unor depozite de muniţii în provincia siriană Latakia (nord-vest).

Moscova acuză Israelul că este responsabil de doborârea avionului său, afirmând că armata israeliană nu a prevenit partea rusă decât cu un minut înaintea atacului şi că avioanele israeliene s-au servit de Il-20 ca de un 'scut' împotriva rachetelor siriene. Israelul, dar de asemenea experţi independenţi ruşi neagă această versiune a armatei ruse, indicând faptul că antiaeriana siriană a reacţionat haotic la o oră după atacul israelian, când aparatele israeliene nici nu se aflau în zonă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel