Putin a răspuns strângerii de mână a lui Biden (Video). SUA și Rusia discută aplanarea tensiunilor dintre cele două puteri

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură foto YouTube The Hill
Sursă foto: Captură foto YouTube The Hill

La Geneva, în Elveția, a început summitul dintre președinții Vladimir Putin, liderul Federației Ruse, și președintele american Joe Biden, cel mai puternic om al lumii libere.

Locul întrevederii este Vila La Grange, o clădire magnifică din secolul al XVIII-lea, cu o privelişte uluitoare spre lacul Leman.

Summitul are loc într-un context internațional dificil, relațiile dintre SUA și Federația Rusă fiind la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece.

Imediat după învestirea în funcția de al 46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama, a adoptat un ton ferm față de Kremlin și față de Vladimir Putin, despre care nu a ezitat să recunoască public că îl consideră un „criminal”.

Imediat după scurta ceremonie de primire pe care au organizat-o autoritățile elvețiene, mesajul de întâmpinare fiind tradus în limba rusă și ulterior în limba engleză, cei doi lideri și-au strâns mâinile. Joe Biden a fost cel care a inițiat această strângere de mână, în timp ce Vladimir Putin a răspuns pozitiv. 

După un scurt dialog, cei doi lideri au intrat în incinta clădirii.

Analiștii preconizează o întrevedere tensionată, așteptându-se inițial la o strângere de mâini la finalul summitului. 

Cert e că potrivit unui anunț din urmă cu câteva zile de la Casa Albă, preşedintele american Joe Biden va susține singur o declarație de presă după întrevederea cu Vladimir Putin. 

De precizat că în 2018, în Finlanda, după summitul dintre Vladimir Putin și Donald Trump, cei doi lideri au susținut o declarație comună.

E de așteptat ca Vladimir Putin și Joe Biden să abordeze teme sensibile precum instalațiile antirachetă din România sau Polonia, situația din Ucraina și Belarus, starea opozantului Alexei Navalnîi, atacurile cibernetice, etc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel