Putin a ordonat FSB să consolideze măsurile de protecţie a podului din Crimeea

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a însărcinat sâmbătă Serviciul Federal de Securitate (FSB) să consolideze măsurile de protecţie a podului din Crimeea, după ce o explozie a avariat parţial această infrastructură de pe strâmtoarea Kerci, a anunţat Kremlinul.

Preşedintele a semnat un decret care conferă FSB ''autoritatea de a organiza şi coordona măsurile de protecţie a transportului prin strâmtoarea Kerci, a reţelei electrice a Federaţiei Ruse către peninsula Crimeea şi a principalului gazoduct dintre Krasnodar şi Crimeea'', se arată în document, conform EFE şi DPA.

Un camion a explodat sâmbătă dimineaţă pe podul din Crimeea provocând un incendiu la şapte rezervoare de combustibil dintr-un tren-cisternă şi avariind parţial infrastructura şi provocând moartea a cel puţin trei persoane. Traficul auto şi feroviar a fost deja restabilit parţial.

Este prima măsură a Kremlinului după explozie, care pare să fi fost provocată de un atac asupra acestei structuri construite de Moscova în urma anexării Crimeei.

Înainte de emiterea acestui decret de către Kremlin, liderul cecen Ramzan Kadârov a invitat unităţile sale să păzească podul în viitor.

 

Cine e de vină



Responsabilitatea pentru securitatea podului a fost împărţită până acum între trei părţi, potrivit deputatului rus Alexandr Hinştein.

Ministerul Apărării a monitorizat spaţiul aerian, Garda Naţională Rosgvardia s-a ocupat de supravegherea maritimă, iar traficul rutier şi rutele feroviare erau controlate de Ministerul Transporturilor.

Explozia este cercetată de Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care a deschis o anchetă şi cu privire la proprietarul camionului.

Camionul a fost inspectat vizual înainte de a urca pe pod, dar ofiţerul care a efectuat inspecţia nu a găsit nimic suspect, potrivit site-ului rus de ştiri Mash, care a publicat un videoclip în care susţine că vehiculul greu a fost cel care a provocat pagubele când a explodat. Cu toate acestea, monitorizarea nu a inclus raze X.


La intrarea pe pod a fost instalat un echipament special care ar trebui să detecteze explozibilii din vehicule, potrivit site-ului independent Meduza, cu sediul la Riga.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel