Putin a făcut o greșeală uriașă. Cu doar 3 zile înainte de masacrul de la Moscova președintele Rusiei făcea o declarație ce arată azi amploarea eșecului

Darius Muresan |
Data publicării:

Vladimir Putin și serviciile ruse de informații au ignorat toate avertismentele cu privire la riscul uriaș al unui atentat terorist în Rusia.

Peste 90 de civili au fost uciși și alte sute răniți ieri după ce bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj, au deschis focul asupra mulțimii la un concert organizat la sala Crocus City Hall, situată în apropierea Moscovei.

Masacrul fără precedent în ultimii 20 de ani a fost revendicat de gruparea fundamentalistă Statul Islamic.

Eșecul sistemului e unul de proporții în contextul în care Statele Unite ale Americii, prin serviciile de informații americane, au atenționat Rusia despre potențiale atacuri teroriste ale grupărilor fundamentaliste.

Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a precizat că la începutul lunii martie guvernul american a obținut informații cu privire la planurile unui atentat terorist la Moscova, care ar fi putut viza evenimente de amploare, inclusiv concerte. Aceste informații au fost împărtășite cu autoritățile ruse.

Dar să ne readucem aminte că tot la începutul lunii martie Ambasada Statelor Unite în Rusia a emis public un avertisment prin care îndemna cetățenii americani să stea departe de zonele aglomerate. Se întâmpla pe 7 martie. Atenționări similare au emis și Marea Britanie, Germania sau Canada.

 

Putin a ignorat toate avertismentele. Cu doar 3 zile înainte de masacrul de la Moscova președintele Rusiei făcea o declarație care arată amploarea eșecului

 

Președintele rus Vladimir Putin a respins toate aceste avertismente occidentale cu privire la posibile atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse.

Cei de la Kyiv Independent reiau o declarație publică făcută de Putin cu doar 3 zile înainte de masacrul de la Moscova și transmisă de agenția oficială rusă de presă Tass.

Putin spunea atunci că avertismentele sunt un „șantaj” al Occidentului și o tentativă de a destabiliza Rusia.

„Toate aceste (n.r. - avertismente) seamănă cu un șantaj, cu intenția de a ne intimida și a destabiliza societatea noastră”, a transmis Putin, în cadrul unei ședințe a consiliului de administrație al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), cu doar trei zile înainte de masacru.

Atentatul a fost ulterior revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic. Cei patru bărbați islamiști implicați în atentat au fost arestați, potrivit autorităților de la Moscova. Alți suspecți implicați în masacru au fost de asemenea arestați. În total ar fi fost reținute 11 persoane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel