Pușcașul marin american Trevor Reed descrie iadul din închisorile Rusiei: Sânge pe toți pereții și deținuți care arată ca niște zombie

Darius Muresan |
Data publicării:

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed a descris experienţa sa într-o unitate de tratament psihiatric din Rusia într-un interviu difuzat vineri, detaliind condiţiile dezgustătoare în mijlocul unor deţinuţi cu boli mintale grave.

Trevor Reed, închis în Rusia în 2019, a fost eliberat la data de 28 aprilie în cadrul unui schimb de prizonieri care a avut loc pe fondul celor mai tensionate relaţii bilaterale din ultimele decenii din cauza războiului din Ucraina.

În extrase dintr-un interviu acordat CNN și citat de agenția Mediafax, Reed a declarat că a fost ţinut împreună cu alţi şapte prizonieri într-o celulă dintr-o unitate de tratament psihiatric, potrivit Reuters.

Ambasada Rusiei la Washington nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la declaraţiile lui Reed.

 

Trevor Reed: Reed: Era sânge pe toţi pereţii

 

Majoritatea deţinuţilor se aflau acolo pentru infracţiuni violente, inclusiv crimă şi „doar indivizi cu adevărat tulburaţi”, a spus el, recunoscând că se temea pentru viaţa sa.

„În interiorul acelei celule, ştiţi, nu era un loc bun”, a spus Reed. „Era sânge pe toţi pereţii de acolo - unde deţinuţii s-au sinucis sau uciseseră alţi deţinuţi sau încercaseră să facă acest lucru”.

„Toaleta era doar o gaură în podea. Şi există, ştiţi, rahat peste tot, pe podea, pe pereţi. Sunt şi oameni acolo care se plimbă şi care arată ca nişte zombi”.

El a declarat pentru CNN că a crezut că a fost pus în această instituţie din cauza faptului că a continuat să facă apel la condamnarea sa.

Reed, în vârstă de 30 de ani, din Texas, a fost condamnat în 2019 pentru că a pus în pericol viaţa a doi ofiţeri de poliţie în timp ce se afla în stare de ebrietate în timpul unei vizite la Moscova. Guvernul american a numit acuzaţiile drept teatru politic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel