Punct ochit, punct lovit (Video). Un T-62 rus, „scos din joc” de o grenadă de mână lansată de o dronă direct în trapa deschisă a tancului

Foto: Captură video YouTube @RussianUkrainianWar
Foto: Captură video YouTube @RussianUkrainianWar

Imaginile cu tancuri rusești „spulberate” de sisteme de rachete antitanc, de regulă occidentale, sunt dese de la începutul invaziei militare ruse împotriva Ucrainei. Nu însă și scoaterea din joc a unui tanc rusesc folosind o grenadă de mână, lansată ... dintr-o dronă.

Pe diferite conturi de socializare și platforme media rulează imagini virale cu o dronă care lansează o grenadă de mână ce pare a fi o grenadă de mână sovietică de tip RGD-5. 

Lansată din dronă, grenada intră după un ricoșeu direct în interiorul unui tanc T-62 rus a cărui trapă este deschisă. Imaginile au fost surprinse din dronă. 

La puțin timp după ce grenada a intrat în trapa deschisă a bătrânului tanc, se poate observa și momentul exploziei.

 

Rușii au scos de la naftalină vechile tancuri T-62M

 

Faptul că rușii folosesc în Ucraina vechile tancuri T-62M nu e un secret. Încă de la finalul lunii mai, DefenseRomania, citând Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene, preciza că pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină armata rusă să scoată din depozite vechile tancuri T-62 ce datează încă de pe vremea lui Nikita Hrușciov.

Rezistența Ucrainei din prima fază a invaziei a dat peste cap planurile Rusiei, care a fost nevoită să improvizeze din mers. Pierderile mari de echipamente militare au obligat Moscova să apeleze la tehnica sovietică. Ucrainenii care se află într-o situație similară fac apel constant la Occident pentru suplimentarea cu armament și muniție.

Dar pe lângă T-62, ruşii au scos din depozite şi au încărcat pe vagoane de tip platformă mai multe multe tancuri T-80 care au ajuns în Ucraina ca urmare a prelungirii războiului.

În ceea ce privește T-80, acestea au rămas la nivelul tehnologic de echipare al anilor 80.

Unele surse pun că ar fi vorba de T-80BV care este o versiune îmbunătăţită a tancului principal de luptă T-80B, care a intrat în dotarea forțele armate ruse în 1985. În prezent, Ministerul rus al Apărării are câteva mii de tancuri T-80BV, majoritatea stocate în depozitele armatei ruse.

CITEȘTE ȘI: Vechile tancuri rusești T-62, trimise pe câmpul de luptă din Ucraina, au fost ''echipate'' cu sisteme de protecție improvizate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel