Vechile tancuri rusești T-62, trimise pe câmpul de luptă din Ucraina, au fost ''echipate'' cu sisteme de protecție improvizate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unele dintre tancurile T-62 pe care Rusia le-a scos de la naftalină și le-a trimis în Ucraina au fost văzute pe câmpul de luptă cu ''sisteme de protecţie'' improvizate din diverse materiale. Acest lucru sugerează că forțele rusești sunt conștiente de cât de vulnerabile sunt aceste tancuri vechi în fața armelor antitanc ucrainene. 

Tancurile T-62, despre care s-a raportat că au fost observate recent în sudul regiunii Kherson, sunt echipate cu ceea ce pare a fi un blindaj suplimentar improvizat pentru turela, conceput pentru a rezista unui atac cu rachete ghidate antitanc (ATGM), precum Javelin-urile furnizate Ucrainei de SUA.

Potrivit analiştilor militari ai War Zone, astfel de sisteme de protecţie improvizate, au fost deja văzute pe alte tancuri rusești alocate unităților din Crimeea și din alte zone din sudul Ucrainei ocupate.

Chiar și pe tancuri mai moderne, precum T-72 și T-80, sistemele de protecție improvizate de tip cușcă metalică oferă un nivel scăzut de protecție sau chiar inexistent împotriva rachetelor lansate de sisteme moderne antitanc, precum cele pe care forțele ucrainene le-au folosit pe câmpul de luptă.

Se confirmă că Rusia a pierdut în medie aproximativ șapte tancuri pe zi în primele 100 de zile de război, iar numărul real este probabil mult mai mare. Deși nu toate aceste pierderi au fost provocate de sisteme de rachete antitanc, artileria ucraineană și atacurile cu drone au avut, de asemenea, un rol important în distrugerea blindatelor rusești.

Publicația ucraineană Defense Express, a scris recent, bazându-se pe cifrele publicate de forțele armate ucrainene, că Federația Rusă a pierdut 41% din tancurile pe care le deținea înaintea invaziei din 24 februarie. Cifrele trebuie privite circumspect.

În orice caz în ultima săptămână au tot apărut informaţii potrivit cărora armata rusă a început să scoată din depozite vechile tancuri T-62.

Această decizie nu putea fi luată decât ca urmare a pierderilor grele înregistrate de militarii ruşi în Ucraina, mai ales la capitolul tehnică militară. 

Totodată, au apărut în spaţiul public fotografii, surprinse de martori oculari, cu mai multe garnituri de tren încărcate cu tancuri T-62 care au ajuns din Peninsula Crimeea într-o gară din oraşul Melitopol, regiunea Zaporojie.

Dar nu vorbim doar de bătrânele T-62, ci și de prima generație a tancurilor T-80, „reînviate” și ele de ruși. 

La sfârșitul lunii aprilie a devenit cunoscut faptul că aproximativ 100 de tancuri au fost scoase din Baza 225 de depozitare și reparare a echipamentului militar din Districtul Militar Central al Armatei Ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel