Mass-media ucraineană: Ruşii desfăşoară vechile tancuri T-62M în Peninsula Crimeea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu două zile, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene preciza că pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină armata rusă să scoată din depozite vechile tancuri T-62. Azi, analiştii militari ucraineni vin cu noi precizări şi spun că forţele ruse de ocupaţie vor să desfăşoare un întreg batalion de tancuri T-62M în apropierea unui oraş din Peninsula Crimeea

,,Ca urmare a pierderilor înregistrate în cursul ostilităților, inamicul este forțat să scoată din depozite tancurile T-62 pentru a înzestra unele grupuri tactice de nivel batalion (BTG) pentru a fi trimise în Ucraina", a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Grupuri tactice de nivel batalion (BTG) care vor fi înzestrate cu aceste ''echipamente rare'' sunt în prezent în proces de formare doar pe teritoriul Federației Ruse, a precizat, în urmă cu două zile, Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

La scurt după informaţiile oferite de armata ucraineană, analiştii militari ai publicaţiei Defense Express au precizat că nu este clar dacă aceste tancuri vor fi trimise şi în Ucraina, dar primele informaţii despre intenţiile Rusiei de a scoate din depozite vechile T-62 au apărut în lună martie.

Sursa citată preciza că nu ar fi cea mai bună idee ca aceste tancuri să fie aruncat în luptă, deoarece au un tun de 115 mm fără sistem de încărcare automată și sistem de control al focului, precum și incapacitatea de a lupta pe timp de noapte.

 

Federația Rusă a început transferul vechilor T-62, de care doreau să scape încă din 2013

 

Agenţia de presă UNIAN precizează că armata rusă a început să transfere vechile tancuri sovietice T-62 către forțelor de ocupație din Ucraina.

Pe rețele de socializare a apărut o înregistrare video cu un tren care transporta mai multe tancuri T-62, care se presupune că se îndrepta spre Ucraina.

Acum, analiştii militari ucraineni ai Defense Express au venit cu noi precizări şi spun că forţele ruse de ocupaţie vor să desfăşoare un întreg batalion de tancuri T-62M în apropierea oraşului Novoozerne din Peninsula Crimeea.

Analiştii militari susţin acum că forţele ruse de ocupaţie se pregătesc să folosească aceste tancuri, care datează din perioada regimului Hrușciov, pentru a lupta pe direcția de sud a teritoriului Ucrainei şi pentru a bloca înaintarea trupelor ucrainene pe axa Nikolaev sau Herson.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel