Puci Erdogan. Ankara pregătește un nou val de arestări în rândul soldaților

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Imagine din timpul puciului eșuat din 2016
Foto: Imagine din timpul puciului eșuat din 2016

Procurori din Turcia încearcă să reţină 295 de persoane din personalul militar activ cu presupuse legături cu puciul eşuat care a avut loc în Turcia în iulie 2016.

Autorităţile turce au intensificat raidurile în ultimele săptămâni împotriva unor presupuşi adepţi ai clericului Gulen, în special în rândurile armatei. Un total de 359 persoane au fost reţinute până acum în această săptămână, potrivit Anadolu.

Unităţi de poliţie antiterorism au căutat suspecţi la Istanbul şi în alte 58 de oraşe pentru presupuse legături cu clericul islamic Fethullah Gulen aflat în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de tentativa de lovitură de stat organizată de către o facţiune militară.

Procurorii au ajuns la concluzia că suspecţii au folosit linii de telefonie fixă pentru a menţine comunicarea cu ''organizaţia teroristă'' care a plănuit lovitura de stat militară, notează Anadolu.

Gulen, un fost aliat şi în prezent inamic al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, neagă acuzaţiile aduse. Au fost emise mandate de reţinere pentru 1.122 de persoane la 12 februarie, fiind una dintre cele mai ample operaţiuni desfăşurate într-o singură zi împotriva reţelei clericului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel