Puști inteligente pentru armata SUA

DefenseRomania Team / 24 iul 2019 / 18:08

Puștile și mitralierele de ultima generație ale armatei americane vor fi echipate cu tehnologii de control al focului, incluzând cameră digitală și inteligența artificială.

Generația următoare de arme ar trebui să fie echipată cu un sistem optic de control al focului, potrivit noilor date din Programul comun pentru arme de calibru mic. Noul sistem de arme va combina forța de foc a unei mitraliere cu precizia și ergonomia unei puști, ducând astfel la îmbunătățiri în ceea ce privește cadența de tragere, precizia, distanța și letalitatea.

Arma și muniția vor fi ușoare, iar semnătura acustică și și focul la gura țevii vor fi reduse.

Noile modele de arme ar trebui să fie echipate cu un sistem optic de control al focului, potrivit noilor date din Programul comun pentru arme de calibru mic.

Potrivit unui raport din iunie al Programului Comun privind armele de calibru mic, pușca armatei noi va folosi algoritmi de inteligență artificială pentru recunoașterea amenințărilor și stabilirea priorităților.

(w670)

În plus, noile arme vor fi echipate cu sisteme noi, capabile să ofere o atenție sporită la atingerea obiectivului, dacă sunt asociate cu platformă de arme capabilă de augmentare a obiectivului, recunoaștere automată a țintelor și optică primară cu vizionare directă cu suprapunere de realitate augmentată.

De asemenea, s-a remarcat faptul că noul sistem va fi compatibil cu dispozitive optice și dispozitive de vizionare pe timp de noapte și se va integra cu accesorii și dispozitive îmbunătățite, mai capabile, pe măsură ce se dezvoltă.

Potrivit Military.com, NGSW este un efort de a proiecta o nouă pușcă sau carabină de infanterie care să înlocuiască carabina M4A1 iar o nouă arma automată va înlocui arma automată M249.

Vezi și: Noua pușcă cu lunetă a pușcașilor marini americani Mk 13 Mod 7 este operațională

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy