Noua pușcă cu lunetă a pușcașilor marini americani Mk 13 Mod 7 este operațională

DefenseRomania Team |
Data publicării:

US Marines a anunțat că noul model de pușcă cu lunetă Mk 13 Mod 7 a fost declarat operațional și va intra în dotarea forțelor.

Pușca cu lunetă cu rază lungă de acțiune model Mk13 Mod 7 este o pușcă de mare precizie care oferă o gamă mai mare decât armele similare de dinainte. Sistemul înlocuiește parțial modelul vechi M40A6 și asigură o țintire precisă crescâd astfel posibilitatea letală.
"Lunetiștii sunt acum în câmpul unui sistem de arme care îi face mai periculoși de la distanță decât au fost în trecut", a declarat capt. Nick Berger, ofițer de proiect al Comandamentului Marine Corps Systems pentru Mk13. "Această armă ne ajută să luptăm mai bine cu orice adversar în orice climat și loc".

Trage la distanță mai mare

 

Mk13 folosește un cartuș (7.62×67mm) mai mare decât vechile puști de lunetist care foloseau cartuș (7.62x51mm). Viteza suplimentară oferită de Mk13 va reprezenta un avantaj pe câmpul de luptă, a mai spus Berger. "Atunci când urmăriți glonțul tras din Mk13, veți observa că rămâne stabil pentru mult mai mult timp", a declarat maiorul Mike Brisker, echipa de arme a MCSC pentru armele de infanterie. "Arma vă oferă suficientă viteză inițială suplimentară încât să rămână supersonică pentru o distanță mult mai mare decât M40A6".

În plus, pușca include sistemul optic M571 care oferă o gamă mai mare de mărire și o reticulă îmbunătățită. Noua optică permite cercetașilor să identifice mai rapid dușmanii de la distanțe mai mari și creează astfel o zonă tampon mult mai mare între lunetist și adversari.

Mk13 un "pas înainte"

 

M40A6 a servit bine războinicului timp de mulți ani. Cu toate acestea s-au a căutat modalități de îmbunătățire a capacităților lunetiștilor după identificarea unui decalaj de capacitate în puștile sale de lunetist, a spus Brisker. El a spus că marinarii vor folosi în primul rând Mk13 în timpul desfășurărilor, în timp ce M40A6 va servi ca pușcă de antrenament pentru lunetiști.

De la lansarea sa inițială la Marine Expeditionary Force în 2018, Mk13 a fost popular în rândul marinarilor. Lunetiștii Batalionului 3, plutonul 5 ai US Marines au folosit arma mai mult de un an în sprijinul Exercițiului Dragon Sea 2025. Mulți utilizatori subliniază modul în care arma îmbunătățește în mod semnificativ capacitatea lor de foc de precizie, a spus Berger.

"La noile noastre antrenamente pentru testarea echipamentelor, aprecierile răsunătoare ale lunetiștilor pentru această armă ne-au convins a fost că această pușcă este un pas înainte în domeniul armelor de precizie", a spus Berger.

Atât Berger, cât și Brisker sunt convinși că noua pușcă cu lunetă, va crește letalitatea și va spori capacitatea de a executa misiuni pe câmpul de luptă.

Conform informațiilor furnizate arma poate distruge ținte aflate la o distanță mai mare de 1.200 de metri comparativ cu arma precedentă care avea efect letal la maximum 780 metri.

 

 

Vezi și: Exercițiul Platinum Lion 19. Tancurile M1 Abrams ale SUA au descins în Bulgaria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel