Proteste Franța. Macron dă înapoi după valul de violențe

Tudor Curtifan / 04 dec 2018 / 10:59

Președintele Emmanuel Macron a dat înapoi după protestele violente din Franța împotriva creșterii taxelor la carburanți.

Deși Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor "Veste galbene", care protestează în special împotriva creşterii taxelor la carburanţi, iată că situația s-a schimbat.

Potrivit AFP, premierul Franței, Edouard Philippe, urmează să anunțe o suspendare a creșterii taxelor la carburanți, cu scopul de a pune capăt crizei generate de protestele ”vestelor galbene”. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată după o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron, care a avut loc la Palatul Elysee.

Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa, iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi, dar care s-a transformat apoi în manifestaţii violente împotriva guvernului francez şi preşedintelui Emmanuel Macron, această mişcare s-a extins și în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde ''vestele galbene'' au avut mai multe ciocniri, poliția efectuând arestări. 

Sâmbătă, violenţele ''de o gravitate fără precedent'', potrivit şefului poliţiei, Michel Delpuech, au avut loc în Capitala Franței unde Arcul de Triumf a fost  vandalizat. Violențele au condus la arestarea a 412 de persoane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy