Proiecte comune româno-elene în domeniul Forțelor Navale

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fregata
Fregata

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru MÎRŞU, primește, în perioada 14-15 noiembrie, vizita omologului său elen, viceamiralul Nikolas TSOUNIS. 

Oficialul militar grec are programată miercuri, 14 noiembrie, o întâlnire de lucru cu conducerea Forțelor Navale Române, la sediul instituției din București, iar subiectele agendei discuțiilor oficiale vizează situația de securitate din Marea Neagră și din Marea Mediterana, proiectele celor două forțe navale înscrise în planul Cooperării Structurate Permanente (PESCO) al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării, precum și cooperarea forțelor navale române și elene în cadrul exercițiilor din perioada următoare și în domeniul învățământului militar de marină, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forțelor Navale Române.

Joi, 15 noiembrie, viceamiralul TSOUNIS și viceamiralul MÎRȘU se vor deplasa la Constanța, unde se vor întâlni cu comandantul Flotei și cu comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", după care vor vizita fregata „Regina Maria" și Nava-Școală „Mircea".

Vizita șefului Forțelor Navale ale Greciei în România face parte din Planul cu activitățile internaționale al Statului Major al Forțelor Navale și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două marine militare, atât în domeniul instrucției, cât și în domeniul învățământului militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel