Programul noului avion de generația a șasea pentru US Navy, redus drastic de Washington

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Air Dominance Fighter, concept
Air Dominance Fighter, concept

US Navy întâmpină dificultăți în dezvoltarea programului unui avion de generația a șasea.

Astfel, programul Air Dominance Fighter, prin care SUA intenționează să dezvolte un avion de generația a șasea pentru Marină, a înregistat o reducere drastică în ceea ce privește finanțarea din partea Congresului american.

Noile avioane ar trebui să înlocuiască aeronavele F-18E Super Hornet ale Marinei americane care de-a lungul deceniilor au fost actualizate constant. Dar pentru că de la începutul anilor 2010 SUA se confruntă cu o accelerare a programelor aeriene ale Rusiei și Chinei, și pentru consolidarea superiorității aeriene, F-18E Super Hornet trebuie înlocuite în viitorul apropiat.

În acest sens US Navy a solicitat pentru 2020 un buget de 20,7 milioane de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea noului avion de generația a șasea. Bugetul a fost însă drastic redus de către Congres cu nu mai puțini de 66%. Cei de la Military Watch Magazine scriu că în urma acestei reduceri, programul va beneficia cel mai probabil de tehnologii dezvoltate în cadrul altor programe precum F-35.

US Navy dorea ca finanțarea programului Air Dominance Fighter să crească în etape. Finanțarea privind cercetarea și dezvoltarea noului avion ar fi trebuit să ajungă în 2024 la suma de 372 de milioane de dolari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel