Program UAV. România va achiziționa drone pentru misiuni de cercetare și luptă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata României va achiziţiona, de anul viitor, drone, atât pentru misiuni de cercetare, cât şi pentru luptă. 

Primele drone vor fi de nivel tactic şi vor fi achiziţionate din bugetul destinat Apărării de 2% din Produsul Intern Brut, a declarat, pentru Radio România Actualiztăți, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

"Făcând din nou apel la valoarea resursei financiare de care dispunem şi prioritizarea nevoilor, segmentul acesta de drone urmează să înceapă a fi finanţat şi achiziţionate pentru integrare în sistemul întrunit al Armatei Române. Programele de achiziţie urmează să înceapă în 2020 pentru o parte mai puţin semnificativă şi din 2021 sunt prevăzute linii de bugetare pentru drone care să poată să conteze", a precizat generalul Ciucă, potrivit sursei citate.

Amintim că și generalul Virgil Bălăceanu a subliniat în exclusivitate pentru DefenseRomania importanța achiziției de avioane fără pilot (UAV).

Generalul Bălpceanu a arătat importanța unei flotile de UAV, aparate ce pot fi folosite atât pentru cercetare cât și pentru misiuni de lovire și care sunt „extrem de utilizate și absolut necesare în tot ceea ce înseamnă o acțiune militară modernă".

CITEȘTE ȘI: F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel