Program F-35. Belgia a anunțat când va primi primele avioane de luptă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-35
F-35

Belgia urmează să achiziționeze avioane de luptă F-35.

Potrivit ministrului belgian al Afacerilor Externe și al Apărării, Didier Reynders, Belgia urmează să primească primele patru avione F-35 în jurul anului 2025.

Anunțul a fost făcut de către oficialul belgian în timpul unei vizite pe care a avut-o la Baza Aeriană Florennes, informează Janes. Ministrul Didier Reynders a mai adăugat că Belgia va investi 300 de milioane de euro în programul F-35. Aeronavele vor ajunge la Bazele de la Florennes și Kleine Brogel.

Ministerul a mai transmis că primele vehicule aeriene fără pilot MQ-9B Sky Guardian MG-9B vor ajunge la Baza Aeriană de la Florennes în 2023.

 

Despre F-35

 

Lansat la începutul anilor 1990, F-35 este cel mai scump program de înarmare din istoria militară americană, cu un cost total estimat pentru Pentagon de aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul fiind producerea a aproape 2.500 de aparate în deceniile următoare.

Incluzând mentenanţa, costul total al lui F-35 este evaluat la 1.500 miliarde de dolari pentru toată durata programului, până în 2070.

Susţinătorii săi laudă tehnologia sa stealth, care îi permite să treacă nedetectat de radare, viteza supersonică, agilitatea şi senzorii care oferă pilotului un acces de neegalat la o gamă largă de informaţii.

Totuși, dezvoltarea acestui aparat a fost marcată de întârzieri de calendar şi depăşiri de buget.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel