Program corvete. Procurorii militari vor decide dacă deschid dosar penal

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Corveta Gowind - Naval Group
Corveta Gowind - Naval Group

Scandalul corvetelor intră în faza decisivă, în care procurorii trebuie să hotărască dacă deschid sau nu dosar penal. 

Ministerul Apărării, care a făcut plângerea penală, a trimis Parchetului informaţiile suplimentare, cerute de anchetatori, despre o posibilă ilegalitate în licitaţia pentru nave. Armata trebuia să anunţe, la începutul anului, câştigătorul contractului de 1,6 miliarde de euro.

Armata a respectat termenul de 30 de zile pus de procurori și a revenit cu completări la plângerea penală din ianuarie, informează Televiziunea Română. Inițial, anchetatorii au considerat că sesizarea MApN e vagă și că au nevoie de clarificări.

La licitația pentru cele 4 corvete participă trei mari firme din domeniu: Fincantieri din Italia, Group Naval din Franța și Damen din Olanda.

Compania care va câștiga licitația trebuie să fabrice navele în România. Prima navă din contractul de 1,6 miliarde de euro trebuie livrată în 3 ani de la semnarea contractului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel