Procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, reținut de SIS chiar înaintea unei conferințe de presă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Serviciul de Informaţii şi Securitate
Sursă foto: Serviciul de Informaţii şi Securitate

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care urmează a fi cercetat penal într-un dosar de corupţie şi abuz în serviciu, a fost reţinut marţi seara chiar în clădirea procuraturii unde se pregătea să ţină un briefing, informează Radio Chişinău.

Alexandr Stoianoglo va fi plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. În timpul reţinerii, el a declarat că aceste acţiuni reprezintă "o răzbunare a preşedintelui" şi "revenirea la stat capturat".

Potrivit unor imagini video difuzate în presă, mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate au descins în clădirea Procuraturii unde au efectuat percheziţii. Dosarul a fost iniţiat de un procuror anticorupţie desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor după examinarea sesizării deputatului PAS, Lilian Carp.

Lui Alexandr Stoianoglo i se incriminează, între altele, că ar fi semnat acte care au facilitat spălările de bani în dosarul Laundromatul rusesc şi că l-a achitat în dosarul fraudei bancare pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel