Procurorii DNA și cei americani au efectuat percheziții la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Avioane americane F-22 Raptor, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din România, în 2016. Sursă foto: U.S. Air Force
Avioane americane F-22 Raptor, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din România, în 2016. Sursă foto: U.S. Air Force

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în colaborare cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, au efectuat  percheziţii în mai multe locuri din ţară într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, a informat DNA.

Surse judiciare au precizat celor de la Agerpres, sub protecția anonimatului, că printre locurile vizate de percheziţii s-ar fi aflat şi Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

"În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în câteva zeci de locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se precizează în comunicat.

În cauză, spune DNA, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităţilor judiciare SUA. 

 

În 2021 SUA au reclamat că din baza Mihail Kogălniceanu s-au furat combustibili timp de patru ani. Prejudiciul depășește 2 milioane de dolari

 

Amintim că la finalul anului trecut s-a descoperit faptul că timp de patru ani a fost furat combustibil american, în valoare de 2 milioane de dolari, de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Nu există în prezent informații că perchezițiile de azi au legătură cu acest incident.

În această cauză din 2021 a fost depusă la DIICOT o plângerea din partea guvernului federal american. Procurorii români au efectuat mai multe percheziții ce au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat care acționa la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Potrivit procurorilor, începând din 2017, mai multe persoane au furat combustibili lichizi aparținând guvernului american, în special motorină, din baza Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 

DIICOT precizează că prejudiciul reclamat de guvernul american este de aproximativ 2 milioane de dolari. Combustibilul americanilor a fost furat timp de patru ani de la baza Kogălniceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel