Probleme pentru viitorul vehicul Stryker DVHA1

Eduard Pascu |
Data publicării:

În luna iunie, la poligonul Aberdeen Proving Grounds din Maryland al US Army trebuiau să ajungă șase vehicule moderne Stryker DVHA1, dar acest lucru se pare că nu se va mai întâmpla, transmite Jane.

La jumătatea anului 2019, șase companii - EOS Defense Systems, General Dynamics Land Systems (GDLS), Kollsman, Leonardo DRS, Pratt & Miller Engineering and Fabrication și Raytheon au primit contracte în valoare de până la 150.000 de dolari. Fiecare companie a primit, de asemenea, un Stryker DVHA1 și un tun XM813 și avea sarcina de a construi un „vehicul reprezentativ pentru producție” care integrează o stație de arme furnizată de guvern - care include un sistem de control al focului, un sistem de manipulare a munițiilor, un sistem optic și un tun XM813 calibru 30 mm.

Institutul Lexington, un think-tank, a remarcat pentru prima dată problemele programului la începutul acestei luni și, de atunci, mai multe surse din industrie i-au transmis sursei citate că fie s-au retras din competiție, fie că au în vedere abandonarea programului din cauza cerințelor US Army de a schimba modul în care va evalua ofertele.

Până în prezent doar Raytheon a confirmat public că a renunțat la implementarea acestui program.

"Am decis să nu continuăm, dar este posibil să fim implicați în alte moduri, cum ar fi producerea de sisteme de observare pentru MCWS, dar nu mai facem parte din acel program", a declarat o sursă din cadrul companiei.

Vezi și: US Army nu reușește să adauge protecție pentru vehiculele Stryker

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel