Probleme pentru crucișătorul USS Normany. S-a întors în port

Eduard Pascu |
Data publicării:
Crucisatorul USS_Normandy
Crucisatorul USS_Normandy

Publicația The Navy Times a anunțat că USS Normandy a fost nevoit să se întoarcă în port, după nici 24 de ore pe mare, pentru a rezolva o problemă de întreținere. 

Publicația a transmis că crucișotorul cu rachetele ghidate USS Normandy (CG 60) s-a reîntors sâmbătă la portul Norfolk pentru reparații, după ce a petrecut mai puțin de 24 de ore pe mare, pregătindu-se pentru exercițiul COMPTUEX.

"Putem confirma că Normandia USS s-a retras în port la 6 iulie pentru a depana o problemă de întreținere", a spus purtătorul de cuvânt al Flotei a 2-a, Lt. Cmdr. Ashley Hockycko pentru Navy Times.

Hockycko a spus că nu poate discuta despre problemele specifice legate de întreținere care afectează nava de război sau despre durata reparațiilor, indicând doar că crucișătorul "se așteaptă să revină" la exercițiul "cât mai curând posibil".

Conform unei declaratii a Marinei SUA, USS Normandy ar fi trebuit să participe la un exercițiu computerizat de antrenament alături de 8 nave și escadroane, inclusiv USS Harry S. Truman (CVN 75).

Exercițiul COMPTUEX este conceput pentru a pregăti Marina să reacționeze înainte de a pleca spre desfășurare. Fiecare navă și aeronavă din grupul de luptă se pregătește în specialitatea sa. COMPTUEX aduce navele împreună făcându-le să lupte ca un grup. COMPTUEX este un exercițiu de grup de lupte la nivel intermediar, conceput pentru a forma grupul de luptă și componentele sale într-o echipă de luptă pe deplin funcțională. COMPTUEX este o componentă esențială în ciclul de pregătire înainte de desfășurare și este o condiție prealabilă pentru exercițiul Joint Task Force al grupului de luptă.

Evaluarea este obligatorie

 

Navele, escadrile și personalul care se așteaptă să fie testate în toate zonele de război în cadrul misiunii lor se stabilesc printr-o varietate de evenimente simulate și vii, inclusiv bombardamente aeriene, răspunsuri la contactele cu navele de suprafață și submarine dar și la atacurile electronice.

"Sunt încântat să văd ce poate realiza acest grup combinat în timpul COMPTUEX", a declarat Andrew J. Loiselle, comandant HSTCS. "Marinarii de pe fiecare navă vor fi provocați cu scenarii din lumea reală, care combină formarea live și sintetice. Acest exercițiu va testa forța noastră integrată ca o forță multi-misiune. Evoluțiile din instruire reprezintă o oportunitate de a crește ca o echipă, atât în capacitatea de a susține perioade prelungite pe mare, cât și de a găsi zone în care să ne putem îmbunătăți".

Prin intermediul COMPTUEX, HSTCSG va construi în continuare competențe pentru a face față oricăror provocări care ar putea fi, iar unitățile care nu au implementat în 2018 vor certifica implementarea. Instructorii, mentorii și evaluatorii însărcinați cu instruirea și îndrumarea grupurilor de luptă și de transport din Coasta de Est, se vor angaja cu unitățile participante pentru a oferi instruire prin scenarii atent planificate și realiste. În urma exercițiului, comandantul flotei a 2-a a SUA (C2F) va face o recomandare de certificare către USFF, pe baza evaluării CSG 4 (Carrier Strike Group).

Vezi și: Distrugător rus, incident cu un crucişător american, în Marea Filipinelor. Manevre de urgenţă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel