Primul P-3B Orion modernizat a ajuns sub comanda Greciei. Program destinat Marinei Elene

Tudor Curtifan |
Data publicării:
P-3 Orion
P-3 Orion

Marina Elenă a primit primul avion modernizat P-3B Orion, aeronavă anti-submarin și de patrulare.

Avionul a fost primit de către Marina Elenă pe data de 17 mai, informează Janes. Modernizarea P-3B Orion face parte dintr-un program mai amplu prin care se urmărește punerea pe picioare a capacității de patrulare a Marinei Elene, după o perioadă în care s-a aflat în decădere.

 

Program de modernizare a P-3 Orion

 

Aerinava este primul P-3B care a finalizat procesul de modernizare în cadrul programului care se ridică la 270 de milioane de dolari și care a fost lansat în luna iulie a anului 2016.  Coordonat de Lockheed Martin în parteneriat cu Hellenic Aerospace Industry (HAI), programul urmărește modernizarea a cinci avioane P-3B Orion la cele mai avansate standarde, până în decembrie 2023.

Modernizarea P-3B are ca obiectiv prelungirea duratei de viață pentru P-3B Orion cu încă 25 de ani și resuscitarea capacității de patrulare a Marinei Elene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel