Primul deces în rândul echipajului portavionului USS Theodore Roosevelt

Eduard Pascu |
Data publicării:
portavionul american USS Theodore Roosevelt
portavionul american USS Theodore Roosevelt

Un militar de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, devenit un focar de coronavirus, a decedat din cauza acestei boli, fiind primul membru al echipajului acestei nave ucis de COVID-19, relatează luni agenţiile DPA şi Reuters.

Răspândirea coronavirusului pe USS Theodore Roosevelt a provocat o dispută politică în SUA, după ce căpitanul portavionului nuclear, Brett Crozier, a cerut ajutor de urgenţă. El a fost înlăturat de la comanda navei după ce în presă a apărut o scrisoare critică la adresa conducerii US Navy, căreia îi cerea măsuri mai ferme pentru oprirea răspândirii virusului printre marinarii săi şi salvarea vieţilor acestora, transmite Agerpres.

''Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acţionăm acum, nu vom reuşi să ne protejăm lucrul cel mai de preţ - marinarii noştri'', a avertizat Crozier în scrisoare.

Secretarul US Navy, Thomas Modly, care l-a acuzat pe Crozier că a luat decizii în afara lanţului de comandă, a fost apoi nevoit să demisioneze după ce s-a scurs în presă şi o înregistrare audio în care îl mustra pe comandantul portavionului şi îl califica drept ''prost''.

Portavionul a acostat în Guam, teritoriu american din Pacific şi bază strategică a SUA, pe 27 martie, unde au fost debarcaţi circa 4.000 din cei aproximativ 5.000 de membri ai echipajului, cel puţin 585 dintre ei fiind testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Conform unui comunicat al US Navy, pe 9 aprilie în jurul orei 8:30, marinarul a fost găsit în stop cardio respirator de echipa medicală a US Naval Hospital Guam. A fost transferat la terapie intensivă. Azi a fost declarat decesul. Conform procedurilor US Navy, numele acestuia, gradul și funcția vor fi date publicității la 24 de ore după ce este anunțată familia.

Căpitanul Brett Crozier a primit laude din partea echipajului său şi a unor cercuri politice pentru modul în care a acţionat pentru a salva vieţilor celor de la bordul navei. Situaţia sa încă nu este clară, preşedintele Donald Trump sugerând că ar putea căuta o cale pentru reabilitarea lui.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel