Primul avion Osprey CMV-22B a fost livrat către US Navy

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a primit primul avion Osprey CMV-22B construit de Bell Textron și Boeing, se arată într-un comunicat al companiei transmis către Defense Romania.

CMV-22B Osprey aduce capabilități extinse nu numai în misiunea Carrier Onboard Delivery (COD), ci și în lupta de ultimă generație. Suntem nerăbdători să ajungem la bază și să ne arătăm capacitățile și flexibilitatea", a declarat căpitanul Dewon Chaney din flota aeriană a US Navy.

CMV-22B este unică în familia Osprey cu capacitatea de a transporta până la 2.700 de kg și acoperă mai mult de 1.150 de mile marine. Acesta este singurul avion care poate ateriza pe puntea de zbor a unei nave de transport după avioanele F-35C. Această variantă de avion cerște mult capacitatea de realimentare a navelor. Capacitatea de carburant a fost mărită astfel că CMV-22B oferă cea mai bună variantă logistică oriunde în lume.

CMV-22B a finalizat testele de încercare începute în decembrie 2019 și pe 2 februarie, primul model a ajuns la Baza Navală și Aeriană Patuxent River pentru a continua testarea de dezvoltare. În ultimele câteva luni, US Navy și US Marine Corps se antrenează împreună la MCAS Miramar pentru pregătirea livrărilor cu CMV-22.

US Navy a ales CMV-22 Osprey pentru a înlocui flota C-2A Greyhound pentru transportul personalului și a mărfurilor de mare prioritate de la bazele de la mal la portavioanele aflate în larg. CMV-22B va avea pentru început sediul la Baza Aeriană și Navală din San Diego și mai târziu la Baza Aeriană și Navală Norfolk

Vezi și: US Marine Corps a efectuat teste cu noul elicopter CH-53K - video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel