Primii piloți de F-35C ai US Navy absolvenți ai cursului Top Gun

Eduard Pascu |
Data publicării:

Doi piloți F-35C sunt primii aviatori ai US Navy, care zboară cu avioane de generația a cincea, și care au absolvit cursul TOP GUN.

Maiorul Derek Heinz și locotenentul William Goodwin sunt primii absolveți ai cursului de tactică Navy Strike Fighter, de la Centrul de Luptă al Aviației Navale. Ambii piloți sunt din cadrul escadrilelor de avioane F-35C Lightning II cu sediul la Lemoore, Calif, transmite USNI News.

Cursul Top Gun este un curs la nivel individual, conceput pentru antrenarea piloților de flotă pentru a deveni instructori de tactică de luptă, experți în cele mai noi și avansate tactici de luptă aeriană, precizează US Navy. La rândul lor, după absolvire, pot antrena alți piloți în escadrilele din cadrul flotei. 

„Atenția noastră asupra cursanților care trec prin Top Gun nu se limitează la învățarea tacticii, a tehnicilor și a procedurilor necesare pentru ca aceștia să își folosească cu succes aeronava, integrată într-o forță mai mare”, a spus comandorul Timothy Myers, șeful departamentului Top Gun. 

Absolvenții Top Gun au roluri cheie în propriile escadrile, mai spune sursa citată.

Citește și: Stealth sau rachete hipersonice? F-35 ar putea fi echipat cu arme hipersonice, dar cu un preț

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel