Primele rezultate ale colaborării dintre rezerviștii voluntari din AORR cu MApN și SMAp

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Încep să apară rezultatele colaborării între rezerviştii voluntari din AORR (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România) şi structurile din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Statul Major al Apărării (SMAp). 

În cursul zilei de ieri, 4 septembrie, în urma unei noi întâlniri, s-au constatat progrese în aspecte legate de formarea iniţială şi continuă a rezerviştilor voluntari, precum şi de comunicarea cu candidaţii. De asemenea, s-au continuat discuţiile în legătură cu recrutarea, selecţia şi formarea rezerviştilor voluntari, pe fondul actualei campanii de recrutare, informează AORR, într-un comunicat remis către DefenseRomania.

La şedinţă au luat parte reprezentanţi de la Direcţia instrucţie şi doctrină şi Direcţia Personal şi Mobilizare din SMAp, precum şi o parte din conducerea Direcţiei Informare şi Relaţii Publice (DIRP) din MApN. Principalele noutăţi se referă la asigurarea unei integrări mai bune între programul de instruire a rezerviştilor voluntari şi viaţa civilă, fără a sacrifica nivelul de pregătire a acestora. Din contră, este luată în calcul participarea lor la exerciţii militare, după specificul fiecărei arme, potrivit sursei citate.

 

Alte subiecte care au fost atinse

 

În domeniul comunicării, a fost consolidată colaborarea dintre grupul de lucru al rezerviştilor voluntari din AORR şi DIRP. S-a discutat despre nevoia comună de informare corectă a candidaţilor, utilizând canale familiare acestora, precum reţelele de socializare.

Reprezentanţii DIRP şi-au arătat disponibilitatea de a publica puncte de vedere ale rezerviştilor voluntari şi de a lucra cu aceştia pentru asigurarea unui conţinut cât mai relevant. Personalul direcţiilor reprezentate continuă să lucreze la proiecte importante, precum lărgirea bazei de selecţie pentru rezervişti voluntari şi atragerea specialiştilor în domenii de interes pentru armată. Este în curs de dezvoltare o secţiune online dedicată, precum şi o formă mai prietenoasă a Ghidului Rezervistului Voluntar, document destinat candidaţilor şi menţionat pentru prima dată la întâlnirea anterioară, în luna iunie.

Pentru evoluţia în carieră, vor fi identificate şi asigurate cursurile necesare fiecărui rezervist voluntar, în concordanţă cu funcţia ocupată. Nu au fost uitate problemele întâmpinate de rezerviştii voluntari de-a lungul celor 2 ani trecuţi de la începerea programului.

Cazuri documentate au fost aduse în atenţia MApN şi SMAp, urmând să fie investigate. Până la următoarea şedinţă de lucru, continuă procedura de avizare a proiectului de modificare pentru Legea 270/2015, al cărui succes este esenţial pentru dezvoltarea rezervei voluntare. Continuă şi recrutarea rezerviştilor voluntari, până pe 27 septembrie 2019, aducând noi colegi dar şi noi provocări, pe care grupul de lucru din AORR va încerca să le rezolve, alături de partenerii din conducerea armatei, mai transmite AORR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel