Prima fotografie spion a navei M80 Stiletto destinată forțelor speciale

Eduard Pascu |
Data publicării:
M80 Stiletto
M80 Stiletto

Un nu model de navă fără pilot a fost fotografiată pentru prima dată pe coasta Virginiei. Acest model, fabricat din fibre de carbon, flsște tehnica stealth și este destinată mai ales forțelor speciale datorită capacităților sale.

Specialistul maritim, cu poreclit WarshipCam a reușit să surprindă noua barcă destinată forțelor speciale. Imaginea a fost surprinsă cu ocazia unui test efectuat de M Ship Company, pe coasta Virginei, cu noua barcă de atac de tip stealth M80 Stiletto, comandată de Pentagon.

Ambarcațiunea este ultra-rapidă și poate merge în locuri în care alte nave nu pot pătrunde, deltă, țărm stâncos, ape puțin adânci. Modelul M80 este produs de contractorul american de inginerie marină, M Ship Cmpany, iar acest model experimental a fost făcut pentru Biroul de Schimbare a Forței din cadrul Pentagonului. Este de remarcat  designul inovativ al corpului Pentamaran și construcția compozitului din fibră de carbon avansat.

În conformitate cu military.com, Stiletto a fost dezvoltat pentru misiuni militare de mare viteză în apele de mică adâncime, ale apelor litorale și de lângă țărm. Nici o altă navă nu atinge viteza, capacitatea de încărcare utilă și suportul vehiculului fără pilot, cum este acest M80 Stiletto.

Stiletto este cea mai mare navă construită vreodată pentru guvernul SUA din material compozit avansat (fibră de carbon) pentru reducerea greutății și pentru a asigura rigiditatea sporită.

Stiletto are o lungime de 88 de metri, poate atinge viteze de 60 de noduri și poate naviga aproximativ 500 de mile cu un plin de combustibil pe gaz.

Stiletto M80 oferă o platformă stabilă pentru lansarea la orice viteză și se bazează pe ridicarea aerului în tunelurile de sub cocă. Este, de asemenea, capabil de o întoarcere 360 de grade la viteză mare, cu o pierdere de viteză a vasului mai mică de 10%.

Vezi și: Marina SUA a primit o nouă navă model Litoral Combat Ship

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel