Militarii polonezi dislocaţi în România au acordat primul ajutor unor persoane implicate într-un accident rutier

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Personalul medical din autospeciala sanitară aflată în coloana militară poloneză a acordat astăzi, 5 mai, în zona localității Bărăganu (aprox. 20 km nord de Slobozia), primul ajutor unor persoane implicate într-un accident rutier.

Vehiculele militare poloneze, escortate de echipaje ale Poliției Militare din cadrul Forțelor Terestre Române, se îndreptau către poligonul Smârdan pentru a participa la exercițiul JUSTICE SWORD 21/ DACIA 21 LIVEX.

După sosirea echipajelor medicale solicitate prin serviciul 112, coloana militară și-a continuat deplasarea.

 

Cel mai mare exerciţiu militar din România. 15.000 de militari participă la DACIA 21 LIVEX

 

Aproximativ 15.000 de militari, dintre care 10.000 români și 5.000 din 17 națiuni aliate și partenere vor participa, începând de marți, 4 mai și până la jumătatea lunii iunie, în 16 poligoane și alte facilități militare din România, în cadrul celei mai complexe activități de instruire de la declanșarea pandemiei COVID-19, seria de exerciții DACIA 21 LIVEX condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

Exercițiile din cadrul DACIA 21 LIVEX au ca scop consolidarea posturii de apărare și descurajare naționale și aliate și confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în fața oricărui agresor. De asemenea, pe timpul exercițiilor va fi verificat modul de realizare a sprijinului acordat de țara noastră pentru trupele și echipamentele tehnice de luptă care tranzitează teritoriul național.

Statele participante cu efective și tehnică de luptă pentru instruire la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX sunt Albania, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel