Prezenţa unor combatanţi sirieni jihadişti în Karabah, un fapt foarte grav, afirmă preşedintele Franţei

Eduard Pascu / 01 oct 2020 / 17:37

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că dispune de informaţii ''certe'' cu privire la prezenţa unor ''combatanţi sirieni din grupuri jihadiste'' în Nagorno-Karabah, teatrul unor confruntări violente între armeni şi azeri, relatează AFP.

''Dispunem acum de informaţii certe care indică faptul că luptători sirieni din grupuri jihadiste au (tranzitat) Gaziantep pentru a ajunge în teatrul de operaţiuni Nagorno-Karabah. Este un fapt foarte grav, care schimbă situaţia'', a declarat şeful statului francez la sosirea la summitul european care se desfăşoară la Bruxelles.

Franţa, Rusia şi SUA au cerut joi o încetare a focului imediată între Azerbaidjan şi forţele etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, îndemnând părţile beligerante să revină fără întârziere la masa negocierilor, transmite Agerpres.

Apelul intervine pe fondul creşterii numărului de victime în urma celor mai violente confruntări desfăşurate din 1990 în această regiune, locuită de o majoritate de etnici armeni, parte a Azerbaidjanului, dar care scapă controlului autorităţilor azere de la începutul anilor '90 când şi-a autoproclamat independenţa, nerecunoscută de comunitatea internaţională.

Citește și: Armenia anunță că Turcia a angajat mercenari să lupte în Nagorno Karabah. Erdogan răspunde acuzând SUA și Franța

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy