Preşedintele Republicii Srpska vrea să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei

S.I. Catalin / 12 oct 2018 / 23:21
Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik
Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik

Actualul președinte al Republicii Srpska, Milorad Dodik, declară că intenționează să prezinte, după ce a fost ales membru al președinției tripartite din Bosnia și Herțegovina, o inițiativă de recunoaștere a Crimeei ca parte a Rusiei.

Dodik, liderul entității sârbe Republica Srpska (entitatea sârbă din Bosnia-Herţegovina), a fost ales duminică membru al președinției tripartite din Bosnia și Herțegovina.

,,Unificarea peninsulei cu Rusia a venit ca urmare a unui referendum legitim, care era în conformitate cu statutul ONU. A fost un proces democratic în care locuitorii peninsulei și-au exprimat punctul de vedere.", a declarat Dodik cotidianului rus Izvestia.

Președintele Republicii Srpska a declarat că este dispus să înainteze o inițiativă prin care țara pe care o conduce să recunoască Crimeea ca făcând parte din Rusia.

,,Voi înainta o astfel de propunere și intenționez să obțin recunoașterea statutului Crimeei în Bosnia”, a spus Dodik.

Potrivit lui, este paradoxal faptul că Occidentul, care a luptat întotdeauna împotriva comunismului, recunoaște acum o hotărâre administrativă a fostului lider sovietic Nikita Hrușciov (care a făcut ca Peninsula Crimeea să fie parte din Ucraina).

,,Sunt personal interesat să vizitez peninsula, mai ales acum că a devenit parte a Rusiei și intenționez să vizitez Crimeea de îndată ce voi avea ocazia", a adăugat Dodik.

,,Aș vrea ca prima mea vizită oficială să fie alături de președinții Rusiei și Serbiei- Vladimir Putin și Aleksandar Vicic”, a adăugat acesta.

Președintele Republicii Srpska este de părere că Ucraina ar trebui să abordeze normalizarea relațiilor cu Rusia, subliniind că "toate acestea sunt un joc geostrategic uriaș".

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25