Preşedintele Republicii Srpska vrea să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei

S.I. Catalin / 12 oct 2018 / 23:21
Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik
Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik

Actualul președinte al Republicii Srpska, Milorad Dodik, declară că intenționează să prezinte, după ce a fost ales membru al președinției tripartite din Bosnia și Herțegovina, o inițiativă de recunoaștere a Crimeei ca parte a Rusiei.

Dodik, liderul entității sârbe Republica Srpska (entitatea sârbă din Bosnia-Herţegovina), a fost ales duminică membru al președinției tripartite din Bosnia și Herțegovina.

,,Unificarea peninsulei cu Rusia a venit ca urmare a unui referendum legitim, care era în conformitate cu statutul ONU. A fost un proces democratic în care locuitorii peninsulei și-au exprimat punctul de vedere.", a declarat Dodik cotidianului rus Izvestia.

Președintele Republicii Srpska a declarat că este dispus să înainteze o inițiativă prin care țara pe care o conduce să recunoască Crimeea ca făcând parte din Rusia.

,,Voi înainta o astfel de propunere și intenționez să obțin recunoașterea statutului Crimeei în Bosnia”, a spus Dodik.

Potrivit lui, este paradoxal faptul că Occidentul, care a luptat întotdeauna împotriva comunismului, recunoaște acum o hotărâre administrativă a fostului lider sovietic Nikita Hrușciov (care a făcut ca Peninsula Crimeea să fie parte din Ucraina).

,,Sunt personal interesat să vizitez peninsula, mai ales acum că a devenit parte a Rusiei și intenționez să vizitez Crimeea de îndată ce voi avea ocazia", a adăugat Dodik.

,,Aș vrea ca prima mea vizită oficială să fie alături de președinții Rusiei și Serbiei- Vladimir Putin și Aleksandar Vicic”, a adăugat acesta.

Președintele Republicii Srpska este de părere că Ucraina ar trebui să abordeze normalizarea relațiilor cu Rusia, subliniind că "toate acestea sunt un joc geostrategic uriaș".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy