Preşedintele Bulgariei critică procesul de achiziție a noilor avioane pentru Forţele Aeriene Militare Bulgare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
președintele Bulgariei, Rumen Radev
președintele Bulgariei, Rumen Radev

Președintele Bulgariei, Roumen Radev, a criticat din nou guvernul primului ministru Boiko Borissov în ceea ce privește modul de gestionarea a procesului de achiziție a avioanelor, criticând vehement şi în termeni destul de duri călătoria pe care o va efectua ministrul adjunct al apărării în Statele Unite.

Vorbind pe 23 august, Radev - fost comandant al forțelor aeriene - a declarat că, în țările în care există corectitudine, odată ce a fost emisă o invitație de participare la o licitaţie pentru furnizarea de avioane, toate aceste întâlniri private au fost anulate, potrivit balkaneu.

Parlamentul bulgar a aprobat planul de cumpărare a noi avioane în luna iunie, pentru a îmbunătăți respectarea standardelor NATO.

Bulgaria a adresat învitaţii unui număr de şapte state pentru a licita, inclusiv Statelor Unite, pentru furnizarea de noi avioane de luptă pentru forțele aeriene bulgare.

Cu câteva zile în urmă, Ministerul Apărării a anunțat că ministrul adjunct al apărării Atanas Zapryanov va vizita SUA în perioada 27 - 31 august, la invitația șefului biroului pentru cooperare militară de la ambasada SUA din Sofia.

Potrivit unei declarații a Ministerului Apărării, întâlnirea a luat naștere din ,,dorința declarată de parteneriat în domenii specifice de interes reciproc, precum și din dorinţa de a consolida dialogul strategic dintre Bulgaria și SUA".

În Washington, ministrul adjunct al apărării, Atanas Zapryanov, va avea întâlniri la Pentagon, la Departamentul de Stat și la Congresul SUA, a afirmat ministerul.

Președintele Bulgariei, Roumen Radev, este de părere că într-o țară în care există corectitudine, odată cu emiterea unei solicitări pentru înscrierea la o licitaţie, toate aceste întâlniri și vizite sunt anulate. El a spus că singura întâlnire posibilă ar fi una care ar implica toți ofertanții, iar aceştia ar primi toţi aceleași informații.

Aceasta este cea mai nouă critică a preşedintelui bulgar, dintr-o serie de astfel de critici făcute pe tema modernizării militare.

La 12 august, participând la o ceremonie a Zilei Marinei din Varna, Radev a declarat jurnaliștilor că guvernul era ,,încă lent și irațional" cu privire la modernizarea Marinei și, în general, la modernizarea forțelor armate.

,,Dacă se repetă scenariul din acest an - promisiuni flagrante, bugetare și apoi blocarea proiectelor, se va confirma că modernizarea este un pretext nobil pentru a pune deoparte un buget și apoi al transforma într-un excedent care s-ar fi cheltuit pe mecanisme și criterii vagi", a declarat Radev

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel