Preşedintele Bulgariei critică procesul de achiziție a noilor avioane pentru Forţele Aeriene Militare Bulgare

S.I. Catalin / 27 aug 2018 / 23:41
președintele Bulgariei, Rumen Radev
președintele Bulgariei, Rumen Radev

Președintele Bulgariei, Roumen Radev, a criticat din nou guvernul primului ministru Boiko Borissov în ceea ce privește modul de gestionarea a procesului de achiziție a avioanelor, criticând vehement şi în termeni destul de duri călătoria pe care o va efectua ministrul adjunct al apărării în Statele Unite.

Vorbind pe 23 august, Radev - fost comandant al forțelor aeriene - a declarat că, în țările în care există corectitudine, odată ce a fost emisă o invitație de participare la o licitaţie pentru furnizarea de avioane, toate aceste întâlniri private au fost anulate, potrivit balkaneu.

Parlamentul bulgar a aprobat planul de cumpărare a noi avioane în luna iunie, pentru a îmbunătăți respectarea standardelor NATO.

Bulgaria a adresat învitaţii unui număr de şapte state pentru a licita, inclusiv Statelor Unite, pentru furnizarea de noi avioane de luptă pentru forțele aeriene bulgare.

Cu câteva zile în urmă, Ministerul Apărării a anunțat că ministrul adjunct al apărării Atanas Zapryanov va vizita SUA în perioada 27 - 31 august, la invitația șefului biroului pentru cooperare militară de la ambasada SUA din Sofia.

Potrivit unei declarații a Ministerului Apărării, întâlnirea a luat naștere din ,,dorința declarată de parteneriat în domenii specifice de interes reciproc, precum și din dorinţa de a consolida dialogul strategic dintre Bulgaria și SUA".

În Washington, ministrul adjunct al apărării, Atanas Zapryanov, va avea întâlniri la Pentagon, la Departamentul de Stat și la Congresul SUA, a afirmat ministerul.

Președintele Bulgariei, Roumen Radev, este de părere că într-o țară în care există corectitudine, odată cu emiterea unei solicitări pentru înscrierea la o licitaţie, toate aceste întâlniri și vizite sunt anulate. El a spus că singura întâlnire posibilă ar fi una care ar implica toți ofertanții, iar aceştia ar primi toţi aceleași informații.

Aceasta este cea mai nouă critică a preşedintelui bulgar, dintr-o serie de astfel de critici făcute pe tema modernizării militare.

La 12 august, participând la o ceremonie a Zilei Marinei din Varna, Radev a declarat jurnaliștilor că guvernul era ,,încă lent și irațional" cu privire la modernizarea Marinei și, în general, la modernizarea forțelor armate.

,,Dacă se repetă scenariul din acest an - promisiuni flagrante, bugetare și apoi blocarea proiectelor, se va confirma că modernizarea este un pretext nobil pentru a pune deoparte un buget și apoi al transforma într-un excedent care s-ar fi cheltuit pe mecanisme și criterii vagi", a declarat Radev

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy