Presa ucraineană susține că o vedetă rusească a explodat lângă Mariupol în urma impactului cu o mină. Rușii neagă

Ionel Copcea |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Presa ucraineană a informat, pe 03.07.2022, că a primit confirmări în ceea ce privește faptul că vedeta de desant D-106, Proiect 1176, clasa Akula, aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a explodat, pe 30 iunie, în apropiere de Mariupol, în urma impactului cu o mină marină.

Potrivit hromadske.ua, care citează o declarație a consilierului primarului din Mariupol, Petro Andryushchenko, în urma incidentului, trei marinari ruși și-au pierdut viața.

În cadrul unei declarații acordate agenției de presă Tass, comandantul Bazei Navale Novorossiysk din cadrul FRMN, Viktor Kochemazov, a spus că informațiile apărute în presa ucraineană nu sunt adevărate.

“Acesta este un fals. Doar un fals și o dorință de a face rău”, a menționat Kochemazov.

Comentariul autorului: Vedeta de desant D-106, cu numărul de bord 653, face parte din compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale Novorossiysk. Aceasta a fost introdusă în dotarea FRMN pe 23.10.2009.

De la declanșarea invaziei militare a Rusiei în Ucraina, FRMN a pierdut mai multe nave în acvatoriile Mării Negre și Mării Azov, în diferite circumstanțe. Cele mai importante dintre acestea sunt crucișătorul purtător de rachete Moscova, nava amiral a FRMN, și nava mare de desant Saratov. Alte vedete și nave auxiliare din compunerea flotei ruse au fost scufundate în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel