Premierul Orban cere MApN o anchetă la Romarm după ce producția de măști românești a fost oprită

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării va efectua o anchetă pentru a verifica de ce producția de măști românești a fost oprită la Romarm.

Solicitarea a fost făcută azi de premierul Ludovic Orban în timpul unei vizite pe care a efectuat-o în județul Dâmbovița. În acest context, premierul României a fost întrebat de ce țara noastră nu produce măști, așa cum Guvernul a anunțat inițial.

Ludovic Orban a solicitat MApN să demareze o anchetă pentru a identifica motivele pentru care a fost oprită producția la Romarm.

„I-am solicitat domnului ministru (n.r. - ministrului Apărării, Nicolae Ciucă) o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția. Sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de aici, de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (n.r. - Uzina de Produse Speciale Dragomirești, filială a Romarm)”, a precizat Orban, în cadrul scurte conferințe de presă.

Solicitarea premierului cu privire la o anchetă vine în contextul în care în presă au apărut informații potrivit cărora producția a fost sistată deoarece liniile de producție aduse din China nu funcționează corespunzător.

Amintim că pe 30 martie, Virgil Popescu, ministrul Economiei, în cadrul unei ședințe de Guvern, a anunțat că Romarm va produce măști pentru populație și pentru cadrele medicale.

Ministrul Popescu anunțase la finalul lunii martie că în cazul în care lucrurile vor decurge conform planului, la Romarm producția trebuia să înceapă din 15 aprilie 2020.

„Lucrăm ca la Romarm să fie aceleași capacități de producție pentru a fi în rezerva strategică, să producem aceeași cantitate de materiale, respectiv 500.000 de măști pentru populație și 150.000 de măști pentru spitale”, anunța în urmă cu aproape exact două luni, ministrul Economiei.

CITEȘTE ȘI: Compania ROMARM trece de la producţia de armament la cea de măști de protecţie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel