Romarm va produce măști de protecție românești în contextul pandemiei de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, pe străzile din Capitală, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook Ministerul Apărării
Armata română, pe străzile din Capitală, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook Ministerul Apărării

Virgil Popescu, ministrul Economiei, în cadrul ședinței de Guvern de azi, a anunțat că Romarm va produce măști pentru populație și pentru cadrele medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul Virgil Popescu a precizat că în Maramureș a fost deja pusă în funcțiune o primă linie de producție care va ajunge la 150.000 de măști produse pe zi, urmând ca după achiziționarea a încă trei mașini de producție numărul acestora să crească.

„Ieri a fost pusă în funcțiune prima linie de producție în Maramureș. Capacitatea de producție este de 150.000 de măști pe zi. Azi au ajuns la 110.000-120.000, sunt convins că în câteva zile vor ajunge la producția normală. Cele două mașini care produc aceeași calitate de măști, și o a treia mașină care produce măști pentru spitale, vor fi disponibile iar din 15 aprilie vom avea acolo o producție de 500.000 de măști pe zi pentru populație și 150.000 de măști pentru spitale. În paralel ei produc și 1.000 de combinezoane pe zi, pentru zona spitalelor, pentru medici, asistenți, brancardieri, aflați în prima linie”, spune Virgil Popescu.

 

Romarm va produce măști de protecție

 

Totodată, ministrul a anunțat că Romarm va produce de asemenea măști de protecție.

Lucrăm ca la Romarm să fie aceleași capacități de producție pentru a fi în rezerva strategică, să producem aceeași cantitate de materiale, respectiv 500.000 de măști pentru populație și 150.000 de măști pentru spitale”, a precizat ministrul Virgil Popescu care a adăugat că și un producător din Galați va achiziționa o mașină pentru a produce măști.

În ceea ce privește Romarm, Virgil Popescu a anunțat că măștile ar trebui să fie produse aici, în cazul în care lucrurile vor decurge conform planului, tot cu data de 15 aprilie 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel