Premierul moldovean Dorin Recean declară că George Simion ”participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Proteste Republica Moldova / Partidul Şor
Proteste Republica Moldova / Partidul Şor

Premierul Dorin Recean dă de înțeles că George Simion reprezintă un pericol pentru stabilitatea Republicii Moldova.

Premierul moldovean Dorin Recean a declarat pentru ProTv Chișinău că George Simion "participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova".

Decizia de interdicție aplicată liderului AUR aparține instituțiilor care au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare, a mai adăugat premierul.

Președintele AUR neagă aceste acuzații.

Amintim că, la finele lunii ianuarie, premierul Marcel Ciolacu a spus că va cere Ucrainei și Republicii Moldova să spună de ce George Simion nu are acces pe teritoriul celor două țări.

"Voi adresa această cerere să știu de la prim-miniștrii. Dacă dânșii doresc, ei sunt furnizori de informație. E un respect interstatal. Dacă doresc să facă aceste informații publice, m-aș bucura. Dacă ele există, dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova și nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii", spunea, zilele trecute, Marcel Ciolacu.

Premierul Recean a mai dezvăluit că detaliile privind decizia de interdicție a accesului în R. Moldova pentru George Simion i-au fost deja comunicate lui Marcel Ciolacu.

"Instituțiile statului au determinat acest factor de risc (...) că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, iar acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu", a spus Dorin Recean într-un interviu pentru ProTV Chișinău.

Interdicția de intrare în Republica Moldova pentru președintele AUR a fost prelungită pentru încă cinci ani, au confirmat, în februarie, pentru publicația NewsMaker reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Migrație de la Chișinău, scrie report.md.

"În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică", a menționat Inspectoratul. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel