Premierul Ludovic Orban și ministrul Nicolae Ciucă, la Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul Ludovic Orban și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook
Premierul Ludovic Orban și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

Ministrul Apărării și premierul României au vizitat azi Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT de la Oradea.

Vizita ministrului Nicolae Ciucă și a premierului Ludovic Orban a fost efectuată în contextul în care anul acesta s-au împlinit 10 ani de la înființarea Centrului.

Ministrul Ciucă a mulțumit statelor partenere pentru implicarea și sprijinul acordat, precizând că „vizita a avut un caracter de documentare privind facilitățile, misiunile si obiectivele centrului”.

2. Sursă fot (ciuca_centrul_de_excelenta_nato_oradea_12143300.jpg)

„Am vizitat astazi, împreună cu primul ministru, Ludovic Orban, Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT de la Oradea.

Vizita a avut un caracter de documentare privind facilitățile, misiunile si obiectivele centrului, provocările în domeniul informațiilor militare fiind principala temă de discuție cu reprezentanții instituției.

La 10 ani de la înființare Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT este principalul vector al iniţiativelor importante desfăşurate în cadrul NATO în acest domeniu de specialitate și vreau să mulțumesc pentru implicare și sprijin naţiunilor-sponsor: Cehia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria.

Felicitări personalului centrului pentru profesionalismul cu care își execută misiunile”, a transmis ministrul Nicolae Ciucă, pe pagina personală de Facebook.

3. Sursă fot (ciuca_orban_centrul_de_excelenta_nato_oradea_34609500.jpg)

 

Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT

 

Centrele de excelenţă sunt instituţii militare internaţionale, găzduite de către una dintre ţările membre NATO (naţiune-cadru), sprijinită de alte naţiuni, numite naţiuni-sponsor. Urmare a experienţei acumulate în numeroasele misiuni executate în teatrele de operaţii, România și-a asumat statutul de națiune-cadru pentru un de centru de excelență focalizat pe informaţiile din surse umane (HUMINT). Astfel, în martie 2010, a fost deschis Centrul de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT de la Oradea, care a reuşit să devină, cu sprijinul naţiunilor-sponsor (Cehia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria), principalul vector al iniţiativelor importante desfăşurate în cadrul NATO în acest domeniu de specialitate, potrivit MApN.

Misiunea centrului de la Oradea este de a furniza un punct unic de referinţă în domeniul de expertiză în cadrul NATO, atât în ce priveşte instruirea şi dezvoltarea de politici şi proceduri standardizate, cât şi în sprijinirea Alianţei şi prefigurarea evoluţiei capabilităţilor HUMINT ale acesteia. Centrul urmăreşte astfel să devină principalul agent de transformare a Alianţei în domeniul de expertiză specific prin dezvoltarea, promovarea şi implementarea de politici, concepte şi strategii noi, în scopul îmbunătăţirii capabilităţilor operaţionale şi, în final, în scopul atingerii dezideratelor de interoperabilitate.

Centrul are o dotare de excepție, săli de clase moderne, săli de conferințe, facilități de cazare, poligoane și spații de instruire adaptate diferitelor activități.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel