Premierul Dăncilă: Modernizarea Forțelor Aeriene Române contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că modernizarea Forţelor Aeriene din ţara noastră a cunoscut rezultate importante în ultimii ani, iar dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile.

Prim-ministrul participă joi la ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ''Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă'' Borcea, din judeţul Călăraşi.

"Este o zi importantă pentru Forţele Aeriene Române care pot opera de astăzi pentru apărarea spaţiului aerian naţional cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar şi pentru România, care a reuşit să întărească în mod semnificativ capabilităţile noastre de apărare. Modernizarea Forţelor Aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani.

Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare esenţial pentru consolidarea posturii de apărare a ţării noastre şi pentru creşterea profilului României ca furnizor de securitate.

Celebrăm 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, iar România dovedeşte încă o dată că îşi asumă cu responsabilitate poziţia de partener serios şi responsabil, un adevărat pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre", a spus premierul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel