Premierul ceh suspectează Rusia de tentativă de incendiere a autobuzelor din Praga

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Petr Fiala, prim-ministrul Cehiei, a sugerat că Rusia s-ar putea afla în spatele tentativei de incendiere a autobuzelor municipale din Praga de săptămâna trecută, potrivit agenţiei Reuters. Poliția a anunțat că a arestat sâmbătă un bărbat de 26 de ani implicat într-o tentativă dejucată de incendiere a mai multor autobuze și l-a acuzat de terorism.

,,Există suspiciunea că atacul a fost organizat și finanțat probabil din Rusia", a declarat Fiala la o conferință de presă.

El a adăugat că acesta face parte dintr-un război hibrid purtat împotriva Cehiei de către Rusia, "împotriva căruia trebuie să ne apărăm și pe care trebuie să îl oprim".

,,Rusia încearcă în mod repetat să semene neliniște, să submineze încrederea cetățenilor în statul nostru", a precizat el.

Poliția a declarat că suspectul este un bărbat vorbitor de limbă spaniolă din America de Sud. Acesta se afla în Republica Cehă de cinci zile înainte de tentativa de atac de miercuri seara.

Poliția a precizat că suspectul nu a reușit să comită atacul datorită vigilenței personalului de la depoul de autobuze din Praga.

La 8 iunie, poliția din Cehia a sporit măsurile de securitate în spațiile publice, în centrele comerciale, în transportul public și în gări, ca urmare a informațiilor privind un posibil atac terorist.

La începutul lunii mai, în Polonia au avut loc o serie de incendii de proporții - un centru comercial a ars în Varșovia, un incendiu de proporții a avut loc într-o parcare lângă Katowice, dar au existat și o serie de incidente mai puțin cunoscute.

Ulterior au apărut rapoarte despre reținerea a nouă persoane, suspectate de activități de sabotaj pe teritoriul Poloniei, ordonate de Rusia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel