Marea Britanie nu exclude furnizarea de avioane către Ucraina, dar declară că pregătirea pentru operarea acestora ar putea dura ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Eurofighter Typhoon britanice. Foto: Royal Air Force
Eurofighter Typhoon britanice. Foto: Royal Air Force

Rishi Sunak, prim-ministrul Regatului Unit, nu a exclus posibilitatea furnizării de avioane de luptă Ucrainei, chiar dacă a declarat că pregătirea pentru operarea acestora ar putea dura luni, dacă nu ani. 

 

În timp ce răspundea la o întrebare adesată în timpul unei emisiuni de la TalkTV dacă exclude posibilitatea trimiterii de avioane, premierul a răspuns: "Nu, nu: "Nu, suntem întotdeauna în dialog cu prietenii ucraineni despre care este modalitatea corectă de a-i sprijini".

,,Nu am avut timp să vorbesc cu ei: "Problema principală ţină de sprijinul pe care îl putem oferi și care credem că va face cea mai mare diferență? ...De aceea, decizia pe care am luat-o în calitate de prim-ministru a fost aceea de a fi una dintre primele țări din lume care să furnizeze tancuri grele Ucrainei... Am fost apoi urmați de alte țări", a spus Rishi Sunak.

Sunak a declarat că avioanele de luptă "sunt echipamente incredibil de sofisticate care necesită luni, dacă nu ani, pentru ca oamenii să fie instruiți în acest sens".

"Dorința și obiectivul nostru este ca Ucraina să câștige acest conflict... Așadar, nu este vorba doar de echipament, ci și de capacitățile și antrenamentul care vin alături de acesta [avioanele de luptă - n.r.]", a adăugat premierul.

Boris Johnson, fostul prim-ministru britanic, a pledat pentru trimiterea mai multor arme în Ucraina. Johnson a susținut furnizarea către Ucraina a tuturor tipurilor de arme de care are nevoie, ca răspuns la o întrebare despre avioanele de luptă F-16.

Ulterior, Ben Wallace, secretarul de stat pentru Apărare al Marii Britanii, a declarat că transferul de avioane de luptă către Ucraina "nu ar fi o abordare corectă", dar nu există încă o decizie finală în această privință.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel