Premieră în Polonia: Un bombardier american B-1B Lancer a fost realimentat la sol (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La 12 martie 2021, la cea de-a 22-a aniversare a aderării Poloniei la NATO, un bombardier strategic B-1B Lancer al US Air Force, desfășurat în prezent în Norvegia ca parte a unei misiuni de tip Bomber Task Force (BTF), a aterizat la baza aeriană poloneză Powidz.

Zborul bombardierului american B-1B deasupra Mării Baltice a inclus şi o escală în Polonia pentru a fi realimentat la sol. Misiunea vine la doar câteva săptămâni după ce Comandamentul European al SUA a anunțat pe 2 februarie că desfășoară temporar patru bombardiere B-1 Lancer și 200 de militari la baza aeriană Orland din Norvegia.

„Hot pitting”, sau procedura de realimentare a unei aeronavei în timp ce motoarele sunt pornite, iar echipajul rămâne la manşa, reduce drastic timpii de alimentare, astfel încât bombardierele să poată reveni mai rapid în aer.

Potrivit unui comunicat de presă al USAFE este prima dată când pe teritoriul unui stat din Europa un bombardier american B-1B  este realimentat la sol cu motoarele pornite.

Vineri, comandantul adjunct al Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, generalul locotenent Steven Basham, a vizitat cea de-a 33-a bază aeriană Powidz din Polonia unde a fost efectuată realimentarea bombardierului strategic american B-1B.

Pe lângă această premieră istorică, bombardierul B-1 a participat la un exerciţiu aerian alături de avioanele JAS-39 Gripen şi avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Poloneze şi Daneze. Bombardierul B-1 a efectuat, de asemenea, o realimentare aeriană de la KC-135 Stratotanker al Royal Air Force.

Misiunile de tip Bomber Task Force (BTF) demonstrează angajamentul SUA față de apărarea colectivă a statelor membre ale NATO, dar sunt o demonstrație vizibilă a capacității US Air Force de a efectuat manevre de descurajare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel