Portugalia cumpără aeronave multirol KC-390

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Portugalia achiziționează cinci avioane multirol KC-390. Contractul semnat este în valoare de 920 de milioane de dolari iar aeronavele vor fi livrate începând cu anul 2023, transmite Janes.

Ministerul Apărării Naționale din Portugalia a anunțat că a semnat, pe 22 august, un contract în valoare de aproximativ 920 milioane USD cu Embraer-Brazilia pentru achiziția a cinci avioane de transport multirol KC-390, un simulator de zbor, servicii pentru întreținerea aeronavei precum și pentru 12 ani de suport logistic.

Aeronavele vor fi livrate începând cu anul 2023.

Pachetul aferent contractului include o gamă largă de echipamente pentru asistență la sol, sistem de alimentare în aer pentru fiecare aeronavă, kit destinat stingerii incendiilor și sistem de evacuare medicală (Medevac) care pot fi montate pe avioane în timp scurt. De asemenea avioanele KC-390 vor fi echipate împotriva războiului electronic cu sisteme de contramăsuri. Contractul cuprinde și întreținerea aeronavelor și motoarelor, cât și echipamente de antrenament.

Elbit Systems a anunțat pe 25 august că a fost selectată de către Ministerul Apărării din Portugalia pentru a furniza o gamă completă de sisteme împotriva războiului electronic pentru KC-390, care cuprinde echipamente avertizare radar și laser, avertizare rachete cu infraroșu, dispensare de contramăsuri, contramăsuri direcționale IR și contramăsuri electronice active.

Vezi și: Portugalia achiziționează noul model de avion de transport KC-390

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel