Portugalia achiziționează noul model de avion de transport KC-390

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania braziliană Embraer a anunțat joi că guvernul portughez va cumpăra cinci avioane militare de transport KC-390 și un simulator de zbor pentru 932 de milioane de dolari.

Guvernul portughez va achiziționa cele mai noi aeronave KC-390 ca parte a procesului de modernizare a capacităților Forțelor Aeriene Portugheze pentru a sprijini operațiunile Forțelor Armate naționale și pentru a spori gradul de pregătire în misiunile de interes public. Livrările sunt programate să înceapă în 2023.
Modelul KC-390 este conceput pentru a impune noi standarde de eficiență și productivitate în categoria sa, prezentând în același timp și cel mai mic cost al ciclului de viață de pe pieță. Aeronava poate efectua diferite tipuri de misiuni militare și civile, inclusiv asistență umanitară, evacuare medicală, căutare și salvare, combaterea incendiilor, satisfăcând pe deplin cerințele Forțelor aeriene portugheze, adăugând noi transporturi superioare de mărfuri și trupe, livrări aeriene și capacități de realimentare aeriană.

"Astăzi este o zi istorică pentru programul KC-390 și doresc să mulțumesc celor care au contribuit la proiect. Acesta este un pas foarte important pentru consolidarea avionului, ceea ce credem că va deveni un alt succes pentru Embraer. KC-390 portughez va satisface cerințele de interoperabilitate noi din domeniile navigației, transmisiei de date și voce sigure, care vor permite KC-390 să integreze operațiuni comune în alianțe multinaționale în care Portugalia este integrată. Aceste cerințe, dezvoltate în parteneriat cu forțele aeriene portugheze, vor permite KC-390 să răspundă nevoilor multor alte țări din întreaga lume", a declarat Jackson Schneider, președinte și CEO al Embraer Defense & Security. "Parteneriatul industrial dintre Portugalia și Embraer contribuie la dezvoltarea ingineriei și a industriei aeronautice portugheze, reprezentând anual peste 300 de milioane de euro și mii de locuri de muncă înalt calificate".

Portugalia este cel mai mare partener internațional al programului KC-390, iar participarea sa la dezvoltarea și producția aeronavei este recunoscută ca având un impact economic pozitiv în generarea de locuri de muncă, investiții noi, exporturi crescute și avansuri tehnologice.

KC-390 a primit certificarea civilă de la Agenția Națională a Aviației din Brazilia (ANAC) în 2018 și este acum în producție de serie. Intrarea în circulație se așteaptă să se producă în trimestrul 3 al anului 2019 cu Forțele Aeriene Braziliene (FAB), urmând ca livrările să aibă loc pe tot parcursul anului.

Vezi și:  Forțele Aeriene Italiene se modernizează cu un nou avion de antrenament de la Leonardo

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel