Forțele Aeriene Italiene se modernizează cu un nou avion de antrenament de la Leonardo

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Avion Leonardo M345HET
Avion Leonardo M345HET

Aeronautica Militare (AMI, Forțele Aeriene italiene) a semnat un al doilea contract pentru furnizarea a 13 avioane de antrenament M345HET (High Efficiency Trainer), cu o valoare totală de 300 de milioane de euro.

Modelul M345 va înlocui flota îmbătrânită a lui AMI de aeronave Aermacchi MB339. Contractul include un program de întreținere la sol și un pachet de sprijin pentru logistică timp de cinci ani. Această comandă urmează unui contract inițial de cinci avioane și aduce la 18 numărul aeronavelor de antrenament model M345HET.

Leonardo M345HET este o un model modernizat al avionului de antrenament Aermacchi M345 (cunoscut anterior ca Aermacchi M311 - un avion modern bazat pe corpul de avioane SIAI S211). Primul dintre cele opt aeronave noi, model M345HET este așteptat să fie livrat în 2020 pe baza aeriană Galatina din apropierea orașului Lecce, în sud-estul Italiei. AMI are de gând să achiziționeze aproximativ 45 de aeronave M345HET (cu denumirea militară italiană T-345A) pentru a își înlocui, în mod progresiv flota de 137 de avioane model MB339, care sunt în serviciu încă din 1982.

Acesta va deveni și noul avion pentru echipa italiană de demonstrație Frecce Tricolori (Pattuglia Acrobatica Nazionale - PAN), cu sediul la Rivolto din nordul Italiei. Cu zece aeronave, nouă în formație și un solist, Frecce Tricolori este cea mai mare echipă de demonstrații din lume, făcând echipa (și aeronava lor) un ambasador perfect pentru Italia.

Modelul M345HET a generat deja interes în rândul multor forțe aeriene din întreaga lume.

Vezi și: Trei bombardiere rusești TU-95MS au fost escortate de avioane nipone după ce au încălcat spațiul aerian al Japoniei de mai multe ori

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel