Portavionul USS Theodore Roosevelt a efectuat prima realimentare a navei LCS USS Omaha

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că portavionul USS Theodore Roosevelt (CVN 71) și nava de luptă USS Omaha (LCS 12) din clasa Independence au efectuat o realimentare cu carburant pe mare, pe 2 decembrie, prima dintre un portavion din clasa Nimitz și o navă LCS - clasa Independence, transmite defence blog.

Aproximativ 500 de marinari au fost implicați în această operațiune de realimentare, fiind transferați 15.200 de litri de combustibil în mai puțin de două ore.

„Este impresionant să vedem că ambele echipe se unesc și realizează perfect alimentarea LCS”, a declarat căpitanul Brett Crozier, comandantul portavionului Theodore Roosevelt. „Această evoluție ne permite să ne perfecționăm competențele și să ne asigurăm că putem sprijini orice navă din flota US Navy”, a mai spus el.

Un transfer de combustibil pe mare este periculos și există provocări de depășit chiar și cu tehnologia avansată din ziua de azi și a măsurătorilor exacte cu laser. „Cred că până la urmă totul se rezumă la munca în echipă”, a spus locotenentul Clyde Adams, prim-asistent pe USS Theodore Roosevelt

Echipajele au folosit stații de emisie recepție, semnale de mână, padele de semnal și comunicarea telefonică pentru ca echipele de pe ambele nave să mențină o comunicare adecvată pe tot parcursul operațiunii.

Portavionul USS Theodore Roosevelt este în misiune în estul Oceanului Pacific.

Vezi și: US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel