Portavionul USS John C. Stennis, în Golful Persic. Iranul e pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile ale SUA

Tudor Curtifan / 24 dec 2018 / 19:36
Portavionul USS John C. Stennis
Portavionul USS John C. Stennis

Iranul a anunţat luni că este pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o ameninţare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului.

Portavionul USS John C. Stennis a intrat vineri în Golful Persic, punând capăt astfel unei absenţe îndelungate a portavioanelor americane în regiune pe fondul creşterii tensiunilor diplomatice dintre Washington şi Teheran.

''Prezenţa acestei nave militare este nesemnificativă pentru noi'', a declarat comandantul Forţelor navale iraniene, Habibollah Sayyari, citat de agenţia de presă ISNA.

''Nu îi vom permite acestei nave să se apropie de apele noastre teritoriale din Golful Persic'', a adăugat el.

Sayyari a menţionat, totuşi, că ţara sa este în stare de vigilenţă sporită pentru a contracara orice eventuale ameninţări. ''Ei (americanii) nu au curajul sau capacitatea de a lua vreo măsură contra noastră. Avem suficiente capacităţi de a ne opune acţiunilor lor şi noi am reiterat ferm acest lucru'', a spus oficialul militar iranian.

Relaţiile dintre SUA şi Iran s-au tensionat începând din luna mai, când preşedintele american Donald Traump a anunţat că îşi retrage ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi a reintrodus sancţiuni asupra băncilor şi sectorului energetic din Iran.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy