O aeronavă iraniană P-3C Orion a zburat periculos în apropierea navelor de război ale US Navy

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a dat publicității imagini în care un avion iranian de patrulă maritimă P-3C Orion a zburat periculos de aproape de nava de aprovizionare cu marfă și muniție USNS Alan Shepard (T-AKE 3) în timpul unei reîncărcări pe mare a crucișătorului cu rachete ghidate USS Normandia (CG 60) în Golful Oman, transmite defence blog.

USS Normandia face parte din grupul de acțiune care își desfășoară activitatea în zona Flotei a 5-a a SUA, în sprijinul operațiunilor navale pentru a asigura stabilitatea și securitatea maritimă în Regiunea Centrală, în trei puncte strategice: Canalul Suez care face legătura cu Marea Mediterană, în vestul Oceanului Indian și în Pacific.

Un Orion P-3 iranian a survolat de câteva ori în apropierea USNS Alan Shepard și USS Normandia. Incidentul a avut loc pe 11 noiembrie.

P-3 Orion este o aeronavă de patrulare de război anti-submarină cu rază lungă de acțiune. Este în funcțiune din anii '60. Lockheed Martin a produs varianta P-3F a P-3 Orion, pentru Iran. Șase aeronave au fost livrate fostei Forțe Aeriene Iraniene Imperiale (IIAF) în 1975 și 1976.

După revoluția iraniană din 1979, avioanele Orion au continuat să funcționeze, după ce IIAF a fost redenumită Forțele Aeriene ale Republicii Islamice Iran. Acestea au fost utilizate în operațiunea Războiului Petrolierelor din timpul războiului dintre Iran și Irak și au fost operate de una dintre cele mai de succes escadroane ale IRIAF în timpul acelui conflict. Un total de patru P-3Fs sunt în funcțiune.

Vezi și: Generalul Salami: Iranul va distruge SUA, Israelul și Arabia Saudită 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel