Portavionul nuclear american USS John C. Stennis așteaptă o revizie complexă

S.I. Catalin / 12 aug 2018 / 18:04
portavionului cu propulsie nucleară USS John C. Stennis (CVN 74)
portavionului cu propulsie nucleară USS John C. Stennis (CVN 74)

Marina Statelor Unite acordă un contract către Huntington Ingalls Inc pentru o planificare în avans a alimentării cu combustibil și reviziei generală (RCOH) a portavionului cu propulsie nucleară USS John C. Stennis (CVN 74).

Contractul, anunțat vineri de Departamentul Apărării al SUA, are o valoare eximată la aproximativ 187 milioane dolari, incluzând ingineria, proiectarea, achiziţionarea și fabricarea materialelor, documentația și inspecțiile prealabile.

Modificările viitoare aduse portavionului ar putea prelungi perioada de performanță cu aproape doi ani şi jumătate și, totodată, valoarea contractului poate crește dacă se vor exercita modificări suplimentare. Planificarea pentru începerea procesului de retehnologizare şi revizuire tehnică este programată să înceapă în această lună, potrivit Defence-Blog.

Lucrările vor fi efectuate în oraşul Newport News din statul Virginia și se așteaptă să fie finalizate până în iulie 2019

,,Etapa de planificare este extrem de importantă pentru succesul general al unui proiect de inginerie și de construcție de o asemenea complexitate", a declarat Chris Miner, vicepreşedinte al departamentului de programe pentru portavioane, care aparţine companiei Newport News Shipbuilding.

Construit în 1993 și livrată marinei în 1995, USS John C. Stennis va fi cel de-al șaptelea portavion din clasa Nimitz care va suporta o revizie capitală. Revizia la care va fi spus portavionul reprezentând 35% din întreaga întreținere și modernizare finalizată în timpul perioadei de serviciu de 50 de ani.

Clasa de portavioane Nimitz este o clasă de super-portavioane cu propulsie nucleară în serviciul Marinei Statelor Unite, care a primit numele după amiralul Chester W. Nimitz, comandantul Flotei din Pacific al Marinei americane, ultimul amiral de flotă din Marina SUA.

Huntington Ingalls Industries este cea mai mare companie militară de construcții navale a Americii și un furnizor de servicii profesionale pentru parteneri guvernamentalii și pentru ale industrii din întreaga lume.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy