Portavionul francez Charles de Gaulle a condus manevre militare în Mediterană pentru contracararea unor „amenințări complexe”

Grup de lupta portavion francez Charles de Gaulle  Sursa foto: Twitter
Grup de lupta portavion francez Charles de Gaulle Sursa foto: Twitter

Marina naţională franceză şi circa 6.000 de militari din cinci ţări aliate din cadrul NATO urmează să finalizeze vineri un exerciţiu ieşit din comun în Marea Mediterană destinat contracarării unor ameninţări "complexe" şi "reînarmării în marş forţat" a unor ţări, a explicat joi şeful Statului Major al Forţelor navale franceze, citat de AFP, potrivit Agepres.

Portavionul cu propulsie nucleară francez Charles-de-Gaulle s-a aflat în centrul acestui antrenament denumit "Polaris 21", care s-a desfăşurat timp de 15 zile într-o zonă ce se întinde de la coastele franceze până în Sardinia (Italia) şi Insulele Baleare (Spania).

Aproximativ 6.000 de militari francezi, spanioli, greci, italieni, britanici şi americani au participat la respectivele manevre, destinate adaptării echipelor, în special, înaintea unei noi misiuni a portavionului francez ce va avea loc în februarie "probabil în Mediterana", a indicat amiralul Pierre Vandier, şeful Statului Major al Forţelor navale franceze.

"La ora actuală, mediul maritim se confruntă sau se va confrunta cu atacuri submarine, cibernetice, spaţiale" pe lângă atacurile navale clasice, a explicat amiralul francez jurnaliştilor prezenţi pe portavionul Charles-de-Gaulle.

Dacă timp de 20 de ani cele mai multe conflicte au avut loc în principal pe uscat, precum în Siria, Irak sau Libia, de acum forţele navale din Mediterana sau din Pacific "sunt pe cale să se echipeze în marş forţat", a adăugat amiralul francez, menţionând că marina chineză s-a triplat în ultimii zece ani şi în prezent depăşeşte dimensiunea US Navy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel